oss tegnet for det unge sterke

Vist 1349 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Veldig kjekt å lese Dag du skriver det så levende at jeg syns jeg ser deg stå der for å skrive deg inn.

Takker for det Torill, ja jeg håper at disse motstanderne av buekorps leser denne artikkelen så kanskje de tenker seg litt om, for håpe det i allefall.

Dethåper jeg også. Jeg var oppe en tur på Fredda i ettermiddag. Der var det slagertrening. Tenker jeg rett når jeg tenker at du hadde på deg en mørkeblå hue med hvit stripe og dusk?

Har kjørt forbi noen ganger nede på Mølleren om mandagene når der er slagertrening, tar alltid ned vinduet så jeg lan høre godt. Ja buekorpsluen satt på i de dager Torill.

6 år i Nordnes Battallion er preget inn dypest i hjernebarken. Alle lørdagene på Tollboden, utmarsjene til Nordnesdalen. Overnatting i hyttene.. Tur med korpset til Tromsø, sjøsyke på hurtigruten til Bodø…jo, det sitter
Her får jeg hederlig etter første året…

Ja slik var det Arvid, hva ble du i korpset? Da har vi i allefall vært på tur sammen. Hadde vi så dårlig vær til Bodø, det husker jeg ikke. Men husker vi tok buss fra kaien i Bodø til Fauske der vi gikk på toget til Tronhjem. Historisk bilde du legger inn her på tråden.

Hei Dag-Geir. Så du var med på turen? mener nå å huske at det var noen sjøsjuke over Stadt. Og husker matpakkene med salami vi fikk utdelt.

Jeg sluttet i korpset, da var jeg vel sistesoldtat sammen med Arvid Nordvik. Jeg sluttet i irritasjon over nettopp at jeg ikke fikk noen forfremmelse det året. Arvid og jeg ble ofte omtalt som noen av de flinkeste “marsjørene”. Det var vel Morken( sønnen til ordføreren) som prøvde å overtale meg til å fortsette, men jeg sa nei. og derfor endte jeg med hederlig og 3 sløyfer, og skulle ha orden om jeg hadde fortsatt. Det er forresten jeg som er filmet på buekorpsfilmen fra turen, når jeg sitter på denne isbjørnen i Storgata i Tromsø, og skulle liksom sjarmere en samejente, men jeg var da så sjenert at jeg ikke tror jeg gjorde et varig inntrykk…:-)

En annen sak var nå at jeg var syk under turen og det tok ikke lang tid etter at jeg kom hjem, før det bar i full fart til Haukeland med sprukket blindtarm og bukhinnebetennelse i tillegg. SÅ det sto om minutter med operasjon. Lå i dagevis med feberfantasier og ble ikke bedre før jeg ble flyttet fra en barneavd, men gråtende og skrikende barn natten igjennom, og til en voksenavdeling der det var roligere. Feiret bursdag på sykehuset det året.

Det var svært Arvid. Ja jeg husker noe om en isbjørn, men film, den skulle jeg gjerne ha sett. Ikke rart at du husker turen godt med etterfølgende sykdom også, tøft det for en ung krabat. Husker vi var ekstremt heldig med været i Tromsø. Mener å huske han Arvid Nordvik, kom vel nedfra Nøstet eller Verftet en plass.

Det ble laget en film fra turen, og jeg har sett den. Ble vel vist på en samling for korpset en gang. Du kan jo etterspørre på Fredriksberg ? Været var fint i Tromsø ja, husker vi gikk over den nye broen, og det var visst en del av den offisielle åpningen. Husker også at vi ikke fikk marsjere i takt. Noen var også avgårde på en hvalstasjon i nærheten.

Arvid Nordvik bodde i hjørnehuset Skottegaten og muralmenningen. Den eldre broren hans gikk også i Nordnes.
Arvid Nordvik og jeg gikk isamme klasse, og vi hadde enda en Arvid i klassen, som bodde nede i strandgaten(nå gågaten)

Nei den filmen har jeg ikke sett, det skulle ha vært mulig å kjøpe den. Jeg husker det der med at vi ikke skulle gå i samme takt for det kunne få broen til, ja ett eller annet. Husker også at det kostet 1 krone å gå over den. Det med hvalstasjonen husker jeg ikke så der var vel neppe jeg med.
Nordvik den eldre det er vel han som har en slik stslig bart tror jeg, men kanskje du vet det.

Annonse

Nye bilder