Edvard Pettersen en forkjemper for Norske sjøfolk og deres historie.

Vist 3971 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Vil bare nevne at Edvard Pettersen, den gang kalt Pitteren, en kort periode i 1970/71 også hadde en karriere som trailersjåfør mellom Norge og Spania, forøvrig sammen med kollega Helge Frøland. Han var den gangen ansatt hos Intersped A/S med Johannes Borge, eller som vi titulerte ham, Borge junior som direktør og Leif Østensen som transportsjef, og kjørte en MAN 12.186 bil og henger med termoskap. Mvh. Arne Sletten..

Takk for kommentaren, selv om her er få kommentarer så er der mange som er inne på artikkelen, så han fenger den godeste Edvard. Jeg visste ikke at han hadde vært trailersjåfør i Spania, jo den mannen har vært med på mye det skal være sikkert. Takk for at du deler denne innsikten med oss.

“Vi som dro til sjøs” og “Sjøfolkenes hemmeligheter” har jeg allerede fått av “mor” og flere står på ønskelisten. Jeg tar dem stadig fram for å titte og mimre litt.

Ja det er flotte bøker orly, noe de fleste burde ha i bokreolen. Skjønner du var på sjøen du også ut fra det du skriver her. Ja det var en fin tid.

Javisst Dag, var noen år på sjøen jeg og men ikke fullt så mang år som du. Gikk i land siste gang i -75.
Kunne allerede da se endringene som ville komme.
Sjøfartsfilm A/S har også en del DVD filmer som har høy prioritet på ønskelisten min.

Ja den gang var det mulig å se orly, rasjoneringen var i full gang leneg før du gikk i land. Jeg kan huske den siste tiden, og gangen jeg var motormann ombord i Numerian sommeren 1969, da var vi maskinfolk med på rengjøring av rommene og fortøyningene. Det var også første gangen jeg husker de begynte mmed det systemet.

Bra skrevet, da jeg selv ble kjent med Pitteren var han lastebileier…..Og vi hadde god kontakt da han var i Midtøsten…Typisk for Pitteren var at han samlet inn klær, som han tok med seg tilbake til Libanon. Nå ser jeg frem til å se “Førstereis” …..

Takk for det Sissel. Ja det forundrer meg ikke at han tenke på dem i Libanon, mener jeg husker noe slikt fra avisen den gang han var der nede. Jo han har gjort mye for de seilende sjøfolk ved å fortelle deres historie. Selv silte jeg fra 1962 til 1975. Så jeg kjenner jo en del til det livet.

En flott bragd og historie.

Ja det er en flott bragd av Edvard ,så takker for det.

Annonse

Nye bilder