8. mai - en dag til forsoning.

Vist 776 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

8 mai burde vært en dag hvor kalenderen viste ett rødt 8 tall.

Ja jeg er enig med deg Stein Ove.

Meget god formulert, Dag-Geir, du skriver om noe mange av oss har tanker om.
Det handler ikke bare om et navn på et geografisk sted, det handler om hvordan vi som land evner å praktisere de prinsipper som et demokrati er tuftet på. Tyskerjentene brøt ingen lover, men de fornærmet folks moral, og når krigens gang var gitt, og Tyskland var på vikende front, var det nok mange som kom ut av skapet, med behov for å vise sin nasjonale holdning, som gikk utover jentene når deres beskyttere var borte.
I maidagene for 65-år siden mante Quisling til ro i egne rekker, de var nok krigslei alle sammen, og ingen stridigheter oppsto – Hjemmestyrkenes parole var også ro og verdighet, men dessverre ble det utover i maidagene og sommeren 1945 utført mange overgrep, av menn som tok med seg teknikker fra sine tyske forgjengere – dette må vi også ha åpenhet om – vi brøt mange rettsprinsipper vi hevder å ha.
Forsoningens dag – støtter den fullt ut – men det krever åpenhet og vilje til å legge hatet bak oss, men aldri glemme hva som skjedde i de 5 dystre årene.

Veldig god kommentar Knut Georg. Det er nettopp det vi må gjøre å få en åpenhet som kan gjøre at vi blir ferdig med krigen. I dag er dagen til å begynne.

Gratulerer Dag. leste om forsoningens dag i synspunkt i BA går,det gjorde helt sikkert mange andre og.Kjempe flott og lese du sitter ord på ting som mange med meg føler og mener.Gledre meg til neste gang du har noe på hjerte.

Gratulerer med en ny flott artikkel! Veldig bra!

Takker så mye Svein for din fine kommentar.

Bra, Dag.
Ja, her var mange skjebner – alle i de kategoriene du nevner fikk sine liv ødelagt av sine egne; Ikke minst krigsseilerne som kom hjem etter krigen – hvordan skal man forsone seg i DEN sammenheng … ?

Ja du har så rett Olav, det er ikke lett, spesielt med tanke på krigsseilerne. Da stå Hommen frem som et godt eksempel på at det er viktig å få oppgjort slike saker.

I dette artikkelen skriver jeg at Rangvald Hommen var tildelt 3 noske, 2 engelske og 1 russisk krigsmedalje, men den 7. mai samme dagen som denneartikkelen sto på trykki BA så ble han tildelt nok en russisk krigsmedalje. Så denne manne er nå tildelt hele 6 krigsmedaljer, så jeg håper politikerne våkner snart og går igjnnom søknaden hhans.

Denne artikkelen gjelder fortsatt selv om det er et år siden jeg skrev den. Fortsatt har ikke politikerne våget å løfte hansken. Flere har sagt seg villig, men tiden går og ingen har til nå gjort noe med denne søknaden fra en norsk krigshelt. EN SKAM!
Les hans søknad.

… og helt utrolig Dag – i dag 8. mai 2011 skulle du vært på markedet på Nøsteboden. Om du tror det eller ikke så kjøpte jeg denne: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150170862786876&set=a.10150170862066876.300365.624911875&type=1&theater

Vi tenkte på å gå ned der, men hadde ikke tid siden vi skulle i besøk. Kjørte forbi på vei hjem vi så der var en del folk. Den du kjøpte var jo helt utrolig, lurer på hvem som hadde fått tak i den etter krigen!

Annonse

Nye bilder