Nøstebukten, den gamle perlen.

Vist 983 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Nok et flott innlegg, Dag-Geir!

Nok en gang et fantastisk innlegg Dag. Takk skal du ha.

Takk for det Åse Holst. Nøstet er et viktig område å ta vare på spesielt for etterslekten.

Takk til deg også Torill, du husker sikkert godt nøstet fra din oppvekst vil jeg tro.

Det husker jeg veldig godt. Min morfar bodde på Laksevåg så vi tok ofte Laksevågsfergen. Jeg har mange ganger badet i gamle Sydnes Sjøbad.

Jaså så du hadde dine besteforeldre på Laksevåg. Var du opptatt av Bataillonen den gangen også? Kanskje du var med i Nordnesdalen den gang, jo Laksevågsfergen husker jeg med glede. Jeg også badet i gamle Syndnes sjøbad, men det kom aldri opp mot Nordnes sjøbad.

Ja, min far har gått i Bataillonen så han tok oss med helt fra jeg var liten, men aldri i Nordnesdalen. Jeg er enig med deg Nordnes er mye bedre enn Sydnes, men Sydnes var den gangen bra for små barn før man lærte seg å svømme. Etter jeg lærte åsvømme gikk vi bare i Nordnes. Jeg husker vi slapp å betale hvis vi var med å spyle og ordne etter stengetid og i tilegg var det gøy.

Han gikk vel kanskje 20 år før meg vil jeg tro, eller? Jeg lærte å svømme i de små bassengene som var i Nordnes sjøbad tildligere, men selvsagt husker jeg gamle Sydnes sjøbad veldug godt. Vi kikk ofte inn via gjerde på gutte siden, artig. Da Olsen var Badesjef gikk det griet mens Meinich Litland var mye strengere.

Ja, dette var en perle av historisk sus, som vi ikke har glemt. Det var en glede å lese ditt innlegg Dag.

Hvor får du alt fra Dag-Geir !.
Denne unike interesse og kunnskap om gamle Bergen. Blir stadig imponert av forumet – Origo i Bergen -. (Og din venn Roy Løvaas) Har lært mye her.
Mye av det branner, eksplosjon og bomber ikke har klart og ødelegge, har jo politikere/utbyggere tildels selv klart og ødelegge i Bergen. Mye av dette er dypt tragisk.
Det er jo nesten derfor et paradoks at interessen og kunnskapen om vår felles historie er skyhøy i Bergen i forhold til ellers i landet. Se bare her i Origo.
Det er ikke bare hos ”private” i Bergen interessen og kunnskapen er høy, men også i aller høyeste grad hos det offentlig i samme distrikt.
Vi er meget heldige vi som har vår historie passet på av organer som Statsarkivet i Bergen/Digitalarkivet-Universistesbib-Byarkivet-osv. De har tydelig det samme målet som mange andre i Bergen har, og dele sin kunnskap med andre.
Har drevet med slekt/historie som min store interesse i 4 tiår. Ser jo en helt tydelig forskjell på dette utover landet.
Mange andre steder i Kongeriket kan det ofte virke som om at mange institusjoner har et slags eierforhold til historien, og tar godt vare på den for sin egen del.
Er jo ikke selv fra Bergen. Men historisk og følelsesmessig er jeg vel det.

Takk for det Jahn, håper jo at andre som leser det fatter interesse for dette strøket.

Bjørn-Erik jeg er helt enig med deg om fakta fra Bergen, men fortsatt kan det bli bedre å bevare de gamle byrommene. Sist tok de hele den ene siden i Jonsvollsgaten. Vi bergensere elsker vår by, derfor er det pussig at en del politikere sanere hele byrom så fort de får en forespørsel, eller søknad om det. Det er viktig å overlate noe til etterslekten. Jeg har selv drevet med slektsgranskning og vet derigjennom at du har rett. Ja du er nok tilknyttet til Bergen selv om du ikke bor her. Jeg takker for øvrig for din fine tilbakemelding.

Annonse

Nye bilder