Den gamle krigshelt og hans søknad.

Vist 1097 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Vi snakker her om politisk feighet, kan de bruke opp navnet Tyskebryggen på en bortgjemt plass, så er jo hele saken om å bringe tilbake det historiske navnet på Bryggen borte – og man slipper å ta standpunkt, og mulig gjøre seg upopulær. På lengre sikt vil Bergen være svært takknemlig om man viser politisk kløkt, og tar tilbake navnet på Tyskebryggen – i historiebøkene er våre liv bare et lite vindpust, knapt en liten side…
Tyskebryggens historie derimot fyller flere hundrede år – og fortjener igjen å bære sitt navn med stolthet. Hevnakten fra ’45 må omgjøres, det er i regimer vi ikke liker å sammenligne oss med, at historien viskes ut, og navn forsvinner.
For øvrig setter Forvaltningsloven klare krav til svarfrist fra det offentlige – dette er bare pinlig av våre folkevalgte, og den kommunale administrasjonen.
Anbefaler å gå veien om Byombudet – for å få fortgang i saken – her er hans utspill i Bergenseren.

Jeg er så enig i det du skriver Knut Georg. Det er politisk feighet å ikke ta denne saken opp i Byrådet. Selvsagt er det en het potet å ta opp, får spørsmålet om popularitet er høyst reel hvis de tar den opp. Klart det er Bryggen som bør hete Tyskebryggen. Ja det var selvsagt en hevnakt for den da diktatoriske bystyre, men nå 65 år senere bør de se om de kan tilgi. Jeg syntes i alle fall at politikerne bør gjøre noe med søknaden til gamle ærverdige Ragnvald Hommen. Jeg syntes faktisk det er en skam at de ennå ikke har behandlet søknaden.
Takk for linken Knut Georg.

Jeg vil takke alle som har vært her å gitt tomler til den gamle krigshelten, det varmer.

Jeg ser at du prøver å gjøre et godt fremstøtt i det åpne rom, for å om mulig å bevare vår lokale historie. Dette greier du godt Dag, fordi mange kan bruke dine innlegg om saken i den videregående skole i samfunnsfag. I vår internasjonale hverdag har det stor betydning i dag. At derimot lokale politikere ikke ser dette og også gjør seg til lovbrytere er helt uforståelig. Etter forvaltningsloven skal de ha gitt et svar på søknaden til krigshelten Ragnvald Hommen forlengst.Her kan de ansvarlige i Bergen Kommune ikke skylde på stor saksomgang.

Takk for det Jahn. Ja klart politikerne har et lovpålagt ansvar å svare, men gjør de det,nei. Men nå tror jeg de gjør det i akkurat denne saken for ordføreren Gunnar Bakke har lovet meg det på facebook. Så nå får vi vente å se hva som skjer.

Tenk deg at du får en melding fra det offentlige i en eller annen sak og det er gitt en tidsfrist til å svare. Dette kan være skattespørrsmål eller hvor stor boligen din er mm. Dersom du da ikke svarer innen tidsfristen, så blir du belagt med ekstra avgifter eller anmeldt. Dette skjer ikke for saksbehandlere når det gjelder søknaden om navneendring til Tyskebryggen. Hvorfor? Det er jo klart at de bryter Norsk lov, men de tror at de er høyt hevet over loven og derfor blir det heler ikke noen konsekvenser for de. Det er rart at folket på nytt velger disse, gang på gang, inn i Stortinget eller i de forskjellige byråd. For eksempel når Statsministeren blir tatt i åpenbar løgn, så sier han at han tar dette til etterretning og tar ansvaret for det. Dersom han i virkeligheten hadde gjort, så hadde han satt sin stilling til disposisjon, Men NEI. De tar ikke konskvensen av sine åpenbare feildisponeringer. Stemmer folk flest bare på vane? Det er på tide at dette endres, for at politikerne skal bli seriøs i sin stilling.

Ja du har så rett Jahn Roger takk for flott tilbakemelding. Vi må svare med en gang mens politikere ikke har ansvar i det heletatt, de bare sier noe om ansvar men må aldri ta hensyn til det.

Min mor og far som var unge mennesker under krigen hadde aldri problemer med å bruke det rette navnet.
De brukte alltid å si Tyskebryggen, og det er jo noe underlig at flere av dem, vil jeg tro, som opplevde krigen har et avslappet forhold til nettopp dette å bruke det rette navnet,… Tyskebryggen.
Honnør til Ragnvald Hommen for det han har gjort og det ha står for og en takk til deg Dag som løfter dette opp og skriver om det. Bra.

Nei det er nettopp det orly, det hadde jo ikke min mor heller, de sa Tyskebryggen. Denne saken kan er forstå i lyset av det som skjedde under krigen, da de fjernet navnet Tyske foran Bryggen i 1945. Nå er det imidlertidig 65 år siden på tide å bli ferdig med slike dumme reaksjoner tatt av et ikkevalgt ordfører og bystyre. La de gjøre dette på demokratisk vis i dag. Les om dett i oppfølgeren som ligger over Mange ville fjerne Bryggen

Hei Dag-Geir. Jeg var født i 1935 og har altid brukt Tyskebryggen som navn på (bryggen) jo vist var vi forbanna på Tyskerene, men Tyskebryggen var der den altid var. Er glad for at du stikker opp for Rangvald Hommen jeg vil gjerne ogå sitte mit stempel i den saken: Er Jahn Roger en sle
ktning av deg? Keep up the good work, Jan S

Ja da husker du vel litt fra den tiden, for da var du jo 10 år da krigen sluttet. Klart jeg forstår hva som skjedde da krigen var slutt og hatet mot tyskerne var enormt, helt forståelig. Men nå er vi snart det enset landet som ikke har forsonet seg etter krigen som slutte for ovet 60 år siden. Trist er det at de ikke vurdere søknaden som Hommen sendte inn, noe de er pålagt til å gjøre. Han er jo 88 nå så vi får se hva som skjer. Til det siste du spør om Jan, han er min nest eldste bror.

Annonse

Nye bilder