Huset i Heggebakken

Vist 1493 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Flott innlegg! Det er en stor skam at dette huset står til nedfalls. Både historikken og beliggenheten i hjertet ev middelalderbyen Bergen burde rilsi at det blir vare på!

Takk Åse. Ja jeg er helt enig med deg Åse disse små husene som vi har igjen i Bergen bør ta vares på og spesielt i diss beliggenheter, vi må vekke politikerne. Takk for ditt innspill Åse

En flott og innholdsrikt forteling om et stolt og gammelt hus,får håpe noen griper fatt i det Dag. Det er lov å håpe.

Takk for det Svein. Ja en får håpe at politikerne stopper det som er i ferd med å skje. Jeg var nede i dag og tok bilder av huset, og det er skremmende dårlig.

Her ser en huset i Heggebakken i dag, legg merrke til fasaden på inngangssiden.

Ja dette var bra Dag. Her har jeg lekt som liten gutt og minnene stømmer på. Det er jo rart hvordan vi blir begeistret når vi kommer til andre byer rundt om i Europa. Her tar vi bilder av alle gater og hus samt kirker og blir kraftig imponert. De lever og arbeider i den gamle bydelen, mens her river vi ned alt som er gamelt eller tvangsplasserer det på et museum lik " gamle Bergen " Selv brosteinene i gatene, der de fremdels er, vil en rive opp og legge ned asfalt. Med dette fjerner myndighetene vår arkitektoniske og miljømessige arv. Vi har selvsagt naturen, hvor Bergen ligger pent innpakket rundt de syv fjell, men den kan de heldigvis ikke fjerne.
Med andre ord Dag, så er det kjempebra at du kjemper for å ivareta vår bergenske identitet.

Her tok du saken på kornet! Glimrende formulert!

Først takk for det Jahn Roger. Ja du har nok gått forbi der noen ganger den gang du bodde i Moldesmauet. Jeg er enig med deg at dette har noe med vår indenitet som Bergensere å gjøre. Å se dette huset der det hører hjemme er et must, først da kan en se for seg hvordan det var. Jeg er også ening i at de har gjemt bort en del gamle hus ute på Gamle Bergen. Så takk Jahn.

Takker for det du skriver Åse, det gleder meg storlig. Vi får bare håpe at huset ikke blir så falleferdig at eiren får lov å rive det. Da vil området rund forandre seg helt når der kommer et nytt bygg, gjerne på 3- 4 etasjer.

Veldig interessant. Du skriver bra Dag-Geir.
Rart med oss utflyttere, vi blir mere og mere glad i hembyen til eldre vi blir.
Det var veldig hyggelig å treffe deg og Torill, så takk for sist.

Gamle Hotell Norge Hva tenkte de på da de rev dette vakre bygget. Et av norges vakreste bygg :(

Annonse

Nye bilder