Den nye Tyskebryggen er på Nøstet.

Vist 947 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Interessant og innholdsrikt innlegg – men jeg er en innsigelse mot dåpen.
Viser til teksten: Etter som embetsverket til det nye Hansakontoret i Bergen, og Det Glade Bergens vinpisp Even Børve var til stede under denne seansen, bestemte man seg likegodt for å døpe broen, som binder sammen Nøstetorget og Nøstekaien, for Tyskebryggen.

Ønske om å tilbakeføre navnet Tyskebryggen til Bryggen, er jeg redd blir påvirket av dette,
i negativ retning – politikerne kan nå bare vise til at navnet er i bruk et annet sted,
og for ikke å skape navneforvirring, kan ikke navnet brukes det på den egentlige Tyskebryggen.
En hurtig omdøping bør finne sted, gjerne med nok en runde, inkludert fullt traktament & bisp,
og forandre navnet på broen til Hansabroen eller den hanseatiske forbindelsesbro…
(kanskje Tyskebroen) eller noe kreativt som henspeiler på det Nye Hansakontoret
- og ikke stjeler oppmerksomheten fra Det hanseatiske museum, og det gamle Hansakontoret,
eller skaper ytterligere navneforvirring.
Og en siste ting – hvis det er broen som er døpt..? Hvorfor da brygge i navnet?

Tanker fra sidelinjen…
(men dette er kanskje tanker som alt er diskutert)

Enig med Knut Georg.

Har forsåvidt en viss sympati for at man der og da, midt på natten, følte behov for å gå ut og døpe broen, men i dagslys er det jo klart at puslespillbitene ikke passer: Tyskebryggen er som vi alle vet kun ett sted – og det er ikke på Nøstet.

Hvorfor ikke gjenta denne (uoffisielle) seremonien på den virkelige Tyskebryggen, med god planlegging og i fullt dagslys? Inviter norske og tyske aviser og TV-stasjoner og alle andre som vil være tilstede.

Kanskje en slik seremoni kunne bidra til fortgang når det gjelder å få Tyskebryggen også offisielt gjendøpt til Tyskebryggen.

Jeg syntes det er fint at du kommenterer denne saken Knut Georg. Jeg kan forstå din angst for at denne måte jeg skriver på kan virke negativt på et eventuelt navnskifte på Bryggen.

Men måte jeg har skrevet dette på er nettopp for å fange oppmerksomhet. Vi prøver alt mulig for å skape interesse og debatt om Bryggen. Utenom mine små drypp har der nesten ikke vært reagert i det hele tatt siden den store saken sommeren 2009.

Krigshelten Rangvald Hommen sin søknad om navnskifte på Bryggen, har politikerne ikke rørt selv om det nå er godt over et år siden han sendte den. Vår ordfører Gunnar Bakke har sagt han vil forfølge Hommens søknad, men ingen ting har skjedd.
Derfor må vi sette det litt på kanten, slik at en våkner å skaper debatt som vi nå har. Det er også årsaken til at en kaller broen for brygge.

Dåpen av broen på Nøstet er bare en gemic for å skape debatt. Navnet er ikke offisielt og kan derfor ikke brukes som påskudd for at navnet allerede er i bruk, i sammenheng med et navnskifte på Bryggen.

Syntes det er flott at du blir med i debatten Knut Georg, for den trenger vi for å få til et eventuelt navnskifte på Bryggen.

Int artikke, men jeg lurte på, hvor er det den messen skal ta sted? Bor i Berlin, men fant ikke noe på google. Søke ord vestlandsmesse berlin, 27.01,2011 kom man ikke langt med. Takk for svar.

Jeg er enig i at det er kun en plass der Tyskebryggen passer og det er på dagens Bryggen.Men som du har lest av mitt svar til Knut Georg, så var dett gjort for å skape ny debatt. Det var ikke så snt og ingen var beruset da denne seremonien foregikk. Dette var en spontan hadling siden alle disse mediafolkene var til stede. Selvasgt kunne det ha vært en stor sak å få dette til på selve Bryggen, men å få alle pressefolkene fra Tyskland med kan bli vanskelig, men takk for tanken Morten.

@Mona Nybø Vaage: “Gigantisk messe” passer i hvert fall på den internasjonale grønne uken (Berlin, 21.-30. januar 2011). Kanskje er det dette det siktes til? På denne messen er det mange norske utstillere.

Ja det er nøyaktig det du fremlegger Morten, med andre ord du traff spikeren på hodet, kjempeflott.

Annonse

Nye bilder