Der kjøper, der selger, der handler hver mann.

Vist 2634 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Jeg er helt imponert Dag. Hvor kunskapsrik du er. Veldig interesant å lese.

Strålende fra Dag-Geir. Her var det mye historie jeg aldri har hørt før.

Mye historie her Dag Geir, og Fortsett med å ta en link til Facebook, jeg må visst lære meg den kunsten også, siden jeg er medlem i både origo og Facebook

Disse bildene bør du tipse John Jansen i Adolf Jansen om

Takk Torill. Kjekt når noen liker det en skriver. Bergen er en fornøyelig by å skrive om fir vi er så rik på historie.

Takker for din fine tilbakemelding orly. Det er alltid morro når en ikke har hørt om hvordan det en gang var, en våkner liksom opp, det gjør jeg iallefall jeg.

Skal selvsagt fortsette med å legge en link ut på facebook Stein Ove. Det er ikke så vanskelig å gjøre dette du må bare øve deg litt så går det sikkert bra. Takk for tilbakemeldingen Stein Ove.

Jeg har lert meg kunsten å legge ut tråden på Facebook, også fra aviser, jeg vil oppfodre flere å gjøre det, det er lett.

Ja jeg sender gjerne bildene til John Jansen, Erik. Bare gi meg en adresse. Regner med at han er i slekt med gamle Adolf Jansen

ja det er ikke så vanskelig Stein Ove, og jeg er enig i din oppfordring. Flere kunne bruke denne fine måte å spre et budskap på.

Og de som ikke er medlem i Facebook kan gå inn på bt.no å melde seg inn i Facebook , da kan de se hva vennene på Facebook har tipset Facebook om, av oppslag i bt.no, men de må være innlogget på Facebook for å se hva vennene har tipset Facebook. Tråder på origo kan også spres på Facebook.

Hvor kan du se det Stein Ove, jeg føler meg litt usikker her på hva du mener. Jeg er ening i at tråder kan spredes på facebook herfra, men ikke omvent.

Det jeg mener er at ved å gå inn på bt.no kan du se hva vennene dine på Facebook, har tipset Facebook om av de oppslagene som har stått i Bt.no, men du må være innlogget på Facebook for å se det.Det har ingenting med origo å gjøre

Trykker du på LIKER her oppe kommer det på Facebook, dersom du er innlogget på Facebook når du gjør det.På veggen til vedkomende som gjør det, på FacebookSå jeg vil oppfodre flest mulig å bruke LIKER knappen, da blir budskapet spret

Det er fin opplysning Stein Ove, takker for det

Dag-Geir, meget interessant å lese om Slotsgaten. Min far bodde i Slotsgaten 4 med sin mor til han giftet seg i 1938. Ikke lenge etterpå flyttet min farmor ut på Ellerhusens gamlehjem. Så jeg kan ikke huske noe fra Slotsgaten. Har prøvd tidligere å finne bilder fra denne en gang så fornemme gate, med dårlig resultat. Veldig bra Dag-Geir!

Slottsgaten 4 ser du godt på bilde 6 ovenfra og ned i artikkelen. Det er jo hus nr. 2 fra venstre. Nei mange er ikke klar over hvor viktig å fin denne gaten en gang var. I dag kan en knapt kalle den en gate. Takker elers for dine fine ord. Gleder meg stort når noe setter pris på historiene mine.

Meget bra Dag-Geir. Ett hus som ikke nevnes er Slotsgate 7. Finnes der bilder og annen historikk av huset? Har hørt att der var omkomne i huset 20.april 1944. Min onkel drev forøvrig frisersalong i dette hus. Når det gjelder huset hvor Fiskernes Bank lå, så var det vell Norges Sildesalgslag (tror jeg) som var byggherre og Fiskernes Bank var leietaker

Takker for det Øxnes. Jeg fant ingen ting om akkurat det huset, ellers ville jeg nok ha trykket det frem. Men nå har jo du supplert min historie til glede for både meg og andre som måtte lese dette, og takk for det.
Ja du har sikkert rett i at det var Norges sildesalslag som sto for selve bygningen og at Fiskenes bank bare var leietaker.

Annonse

Nye bilder