Et lite stykke Nordnes.

Vist 2786 ganger. Følges av 9 personer.

Kommentarer

Flott stykke Dag-Geir. Jenny Olava Suchow / Suckow døde 25/11-1965 på Fredly Pleiehjem Parkveien 9. Hennes mann Johan Daniel døde 18/5- 1963 i Øvre Nordnæssmug nr 6

Kjempeflott Roy, du vet det meste, bukker å takker for opplysningen. Da levde nok ikke gamle Jenny da de rev huset hun hadde så kjær. Så hennes mann døde der i smauet, her var mange fine suplerende opplysninger. Takk igjen Rory.

Jenny Suckow står som eier av nr 6 i 1946 og i 1956.

glimrende Det var som jeg skulle sakt det i allefal har jer opplevet det Akk for en tid Lek og morro igt hjemmespil ,Kattepin ,Inn til vegge ,Bro bro brille, AKK hvor jeg savner den tid Takk for din blogg Slutter for tarene kommer vilken tid vi hadde .I dag Data spill Barn ser du ikkke i gt legngre ,gid var tid aldri hadde tatt slutt At vi var forevig ung Og tiden stod stille, Men akk Intet at gjore ved det IGJEN Takk for minnene du gav

Flott historie Dag!

Som vanlig klarer du å levendeggjøre bilder på en nydelig og rørende måte. Tusen takk! Jeg gleder meg over hvert bilde og hver historie!

Da var det riktig at hun eide huset, men han Johan er du sikker på at det var mannen hennes Roy? Har fått et spørsmål om det.

Dette var en sabla god historie. Så levende at jeg nesten kan lukte middagen til Jenny. Det varmet meg å lese den.

Nei , begynner å stusse finner på digitalarkivet døde Bergen 1912-1972 en Johan Daniel Suchow død i Bergen
18 mai 1963 på samme adresse. MEN ser og på gravminner i Norge at der er en Johan Suckok død 26 / 11 1973 men siden han var født i 1925 strøk jeg han- Kanskje feil ??

Ja der fantest mange leker den gang Svenn som ikke lengre er i bruk. I dag har de helt andre ting å bruke tiden på, men for oss var det på en annen måte. Taker så mye for dine fine ord, det gleder meg Svenn.

Ja Dag Bergsvik
Vi hadde mye a ta oss til De lekne vi hadde Og som for oss var morro Hvor dagene ikke var lange nok. Barn av i dag vet ikke hva lek er. Folketomme gater Studentene har overtatt. Gamlle leker? skal sjekke FREMEDORDBOKEN.Er lykkelig og glad jeg vokste opp nar jeg gjorde .I dag?ville ikke vert barn

Takker og bukker for det Svein-Ove. Jeg takker også deg Åse for dine fine kommentarer setter stor pris på det, tusen takk.

Takker så mye for det Jahn Roger, Bergen er er og var en levende historie så det er bare om å gjøre å formidle det til neste mann, om du forstår.

Det er ikke godt å si Roy om det er han siste du nvenre, men skal høre med Tove som spurte om hun sån noenlunde husker alderen til sønnen.

Ja det er helt rett Sveen vi hadde det veldig gøy i gaten med alle disse lekene, spesielt om høsten. Vi var vel knapt innenfor dørene hjemme den gang. I dag er det helt anderledes som du skriver. Studentene har overtatt mye av husenen i det sentrale Bergen. Ser det ofte på mine mange turer gjennom Nordnes, svært skjelden en ser et barn der ute, men noen finnes det sikkert, men de er vel opptatt med dagens leker,tv, data og mobiltelefoner.

Hei! Dette var morsomt å se! Har akkurat funnet ut at min oldefar bodde i dette huset i 1910 da han var bakerlærling. Han het Julius August Hansen Bakke og bodde der blant annet sammen med sin bror Karl Olai Sofus Hansen Bakke. Vet du hva slags type hus dette var den gang? Det kan virke som det bodde 6-7 personer der som ikke nødvendigvis var i familie.

Takk for det Hege. Det var jo vanlig den gang at der bodde mange i huset som ikke var i slekt. Folketellingene kan fortelle deg hvem som bodde i akkurat dette huset.

Fantastisk, jeg ser på et bilde av døren til Nordre Schreudersmug 8. Min tipp-oldefar Dampskibsmaskinist Peder Gunerius Jensen fra Christiansund, bodde der med sin familie (kone og 3 sønner), i alle fall i 1891. Dette året ble minstegutten hans døpt i Nykirken. Opplysningene om denne dåpen i Ministerialboken fra Nyirken er det siste sporet jeg har av ham. Nå jobber jeg med å finne ut hvor Peder’en ble av…

Annonse

Nye bilder