Boikott av VG og Dagbladet?

Dagbladet og VG to Oslo aviser.
Denne artikkelen har stått på trykk i Bergensavisen BA.

Nå er der opprette en side på facebook som vil at alle skal boikotte Tigerstadens to store aviser VG og Dagbladet den 21. august.

I sympati med de etterlatte, og for vise sin harme ved at disse to hovedstadsavisene trykket bilder av den Norske terroristen når han viste hvordan han sikte med geværet før han skjøt sine ofre.

Nå fikk vi riktignok se dette enda mer detaljert hvordan den Norske terroristen løftet sitt gevær og skjøtt sine ofre, via film som de store tv-kanalene i Norge viste på nyhetene.

Nå hadde de store tv-kanalene en god unnskyldning, i følge dem selv, for at de viste disse levende bildene til det Norske folk, bildene var allerede offentliggjort i de to store hovedstadsavisene!

Siden jeg aldri kjøper noen av de to hovedstadsavisene fikk jeg først se bildene av terroristen, da jeg så på nyhetene på tv. Jeg syntes det var meget ubehagelig å se dette på tv, det ble så nært på en måte som er vanskelig å beskrive.

Ut fra min egen reaksjon kan jeg godt forstå at for de etterlatte til ofrene av denne uhyggelige terrorhandlingen, må det ha vært ekstra tungt å se disse bildene enten det var på tv eller i avisene. Avisene igjen hevder selvsagt at de la ut bildene i ytringsfrihetens navn.

Uten en tanke på at dette kunne være en belastning for de etterlatte, en tanke du burde ha tatt til etterretning akkurat denne gangen.

På bakgrunn av denne nye siden på facebook om boikott av to aviser som trykker det de rettmessig kan, men dog ikke burde. Samt tv-kanalenes visning av de samme bildene bare mer graverende, syntes jeg, siden det er levende bilder.

En kan en stille seg spørsmålet: For at vi skal unngå offentliggjøring av tilsvarende uønskete bilder og film i fremtiden, burde det opprettes en statlig komité som skal avgjøre hva som kan vises av bilder og film i henholdsvis aviser og tv-kanalene?

I så fall er vi ikke da på vei til pressesensur og slutten på ytringsfriheten og det som verre er? Kniper pressen seg selv i ”Rævholdet” som vi sier i Bergen, når de provoserer frem folks harme ved å trekke ytringsfriheten helt inn til margen? Ja hva mener egentlig folk om disse spørsmålene?

Personlig mener jeg at vi bør ha det som vi har det, selv om media denne gangen har trampet på folkets sympati for de døde og alle de etterlatte av denne terrorhandlingen i Oslo, og på Utøya.

Men en ting bør vi også huske: Vi kan ikke forlange fullstendig taushet av media når vi selv krever en fri presse og ytringsfrihet. Jeg kommer nok til å la VG og Dagbladet stå i reolen den 21. august, men det gjør jeg også alle de andre dagene i året.

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

Les artikler i min blogg klikk her

Vist 371 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Helt enig,Dag.Presse og ytringsfrihet er jo to av “søylene” iet demokrati.Det er nok å kikke på vår store nabo i øst,samt store deler av Asia og Fjerne Østen.

Du vet det Dag. Ingen pressefolk kommenterer denne. De er redd for at de skal bli hengt ut selv. I går hørte jeg en journalist som som spurte en annen hvordan det nå ville gå nå når Gaddafi var borte. Journalisten svarte. Men der var en TV 2 journalist – og de vet jo mer enn de fleste.

Nei har lagt merke til det Erik. Det forundrer meg at svært få er opptatt av slike stor spørsmål, men slik ser det ut.

Annonse

Nye bilder