En fullemann ølkongen og middagspølsen.

Vist 2583 ganger. Følges av 10 personer.

Kommentarer

Godt skrevet og beskrevet om en tid som var og hvordan verden utenfor skuet disse fullemennene. En fullemann var en fullemann og lite tenkte mann på om fullemannen var noens sønn eller kanskje noens far.

En levende historie, som alle som vokste opp på 50 tallet husker og som du formidler så fortreffelig.

Takk Joan og er selvsagt enig med deg ingen tenkte på at fullemannen var enten en far en sønn. Takk Roy setter stor pris på tilbakemeldingene til dere begge.

Brilliant !

Takker og bukker Sissel.

Nå måtte jeg trekke på smilebåndet, og tross noe av alvoret i det du her også skriver om. Det vekket en del minner fra barndommen i Bergen. Strekningen fra Depohusene på Nordnes til Beffen, kunne by på mange rare “opplevelser” for en kjuagutt fra Ytre-Sandviken. Dette var skikkelig gøy å lese Dag-Geir.

Takk for en hyggelig tilbakemelding Jan setter stor pris på det. Jo en kunne se mye rart på den strekningen du nevner det er sikkert. Selvsagt forsto en ikke som gutt hva slik drikking kunne føre til for mange, men her har jeg valgt å sette fingeren bare på fullemannen selv i forhold til oss som så disse fullemennnene.

Hvorfor var vi så redd disse fullemennene ? Når jeg tenker på det idag, så var de jo ikke farlige. På 50 tallet i strøket Magnus Barfotsgt/ Rosenbergsgt var der en fullemadam som gikk på besøk til en fullemann nede i en kjeller. Hun ble også kalt " Prestinnen". Så jeg henne komme i sin blå garbadinkåpe løp jeg livredd hjem.

Kommentarer frisker opp minner. Som løpergutt / sykkebud tidlig på 1960 tallet, så leverte jeg også ferske kjøttvarer til kunder oppe på Kalfaret og Storhaugen. Da hendte det noen ganger at det dukket opp noen meget fine mottakere (damer), og som jeg syntes det luktet litt rart av.

Heisan til dere alle på en søndags morgen..
Ville bare si at jaggu var vi nå litt stygge og eglete mot fullemenn og jeg husker vi fikk Tussola virkelig sint slik at han løp etter oss..
Vi var jo kjuagutter må skjønne, å for en tid..
Jeg ble fortalt at Olaen datt ned fra Fredriksberg og traff ledningene ned på veien på USF, derfor overlevde han men fikk store hodeskader, dette var sikkert noen av Store-Guttene som fortalte oss..Er det noen som vet om dette er rett.?!
Håper ellers at dere alle har en flott og solfylt søndag, nå må jeg ut på tur med hunden min, God Dag fra meg..!!

Jeg tror vi var litt redd dem fordi de gjorde så mye rart og snakket med stemmer som virket skremmende Sissel. Artig det med prestinnen, jo det fantes selvsagt fullemadamer, men de var ikke så synlig i bildet.

Ja vi er mange som husker forskjellige mennesker fra vår barndom som lukten kjennetegnet Jan. Nå husker ikke jeg luktene så godt men de var der når en kom tett på, og det prøvde vi å unngå.

Ja vi var vel mest redd disse fullemennen Viggo, men egle kunne vi. Jeg har hørt den om at Ola datt ned vfra Fredriksberg, men jeg vet ikke om det er helt sant.

det er også noen fullemenn som gjorde livet surt for oss små barn, Min far var alkoholiker og jeg trodde det bare var han som var det, men i voksen alder ser jeg at 90 % av mine venner hadde en far som drakk. Slik var det på Nordnes – ikke mange edrtuelige fedre der. Men vi hadde en lykkelig barndom med mødre som var 110% for sine barn. og mange flotte venner – Sissel

Selvsagt var ikke det bra Sissel. Men hadde nok ikke det i tankene da jeg skrev denne artikkelen. Der var nok en del fyll i våre oppvekstdager. Håper du ikke ble altfor såret.

Jeg ble ikke såret Dag, men barndommmen vår var ikke bare solskinn, Jeg elsker min barndom, mine venner som jeg prøver og holde kontakt med og jeg tror jeg klarer det. Glad i deg vet du!

Det var godt å høre, eller lese Sissel. Som din stebror så er jeg også glad i deg vet du.

Annonse

Nye bilder