Åsane en by i Bergen.

Vist 1092 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Tusen takk, Dag-Geir! Ja. Åsane har virkelig ekspandert fra bygd til by på rekordtid. Jeg har selv bodd her i over 30 år, og kan ikke tenke meg noe annet sted. Men jeg er glad jeg ikke bor i Nyborg-området, der er det blitt for “voldsomt”. Hver gang man kommer dit har det skjedd forandringer, og man kan nesten ikke kjenne seg igjen fra gang til gang.
Jeg lurer ofte på hvordan det ville ha sett ut i Åsane i dag hvis det ikke hadde blitt noe av kommunesammenslutningen i -72!
Det er flott å bo i Åsane! Vi trenger aldri å dra til Bergen sentrum, vi har alt vi har behov fror i vår egen “by”!

Ja det kan en lure på Mostly, sannsynligvis ikke som den er nå. Akkurat dette områdedt ser en det så godt at bydelen har ekspandert voldsomt. Vi flyttet til Flaktveit i 1980 og så hvordan denne delen av Åsane ekspanderte, jo vi har det meste i vår by.

Dag-Geir leverer som vanlig meget bra.
Kommer i hu annonse fra sekstitallet lenge før meglerne fant ut at folk flest ikke kunne kjøpe hus og leiligheter uten hjelp. “Tomt ønskes kjøpt. Åsane ingen hindring”.

Takk Orly. Artig annonse.

Åsane ble jo betraktet som “langt ut på strilelandet”! Da mine svigerforeldre ville skaffe seg enebolig på slutten av 60-tallet fant de et helt nybygget hus her ute som de likte. De kjøpte det og flyttet inn, men de beholdt leiligheten sin i byen i ett år for sikkerhets skyld, de var i tvil om de ville trives så langt utenfor folkeskikken!
Heldigvis gjorde de det, vi overtok etterhvert huset – som nå befinner seg i ett av Stor-Bergens mest attraktive strøk!
Så bra at Åsane ikke var noen hindring for svigers!

Ja det har du rett i Mostly. Da vi kjøpte rekkehuset på Flaktveit i 1980 sa men svigerfar, “Ka hunen skal dokker flytte til Sibirien?” Jeg var jo på feriekolni på Hylkje sommeren 1954 og kan ennå huske den lange bussturen ut der, med nistemat. Jo Åsane var langt hunenivoll utenfor Bergen. Flott for dere at de hadde hus her ute.

Annonse

Nye bilder