På Landås trives de fleste.

Bloggen er lagt om du finner artikkelen På Landås trives de fleste.Her

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Vist 1536 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Dag-Geir Bergsvik Knudsen. Hva du ikke hvet om Bergen…..En fantastisk artikkel, godt skrevet, godt formulert. Meget imponert. Veldig artig og gjenkjennende for oss som er oppvokst i denne delen av byen. Selv er jeg oppvokst i Hagerupsvei i de blokkene som på bildet ikke er bygget enda.
Tusen takk og kom gjerne med mere fra denne delen av byen. Det er kansje på tide å bevege seg litt utenfor Bergen sentrum og til denne delen av byen hvor svært mange bergensere har vokst opp.
Ha en riktig fin helg Dag-Geir.

Kjempeflott side. Du bommer litt med datoen på Ulriken Skole. Du skriver at den ble åpnet i 1966. Jeg gikk på Ulriken i 1962. Bare for at artikkelen din skal være rett. Enda en liten kommentar vedr. Scala og musikkmiljøet. Her bør du nevne Landåsgruppene som hadde sine røtter i miljøet. Det kan nevnes med store ord bla. The Hunters, som startet hele beatmiljøet i Begen. Videre kan nevnes Teen Beats som hadde sin opprinnelse fra Rugdeveien. The Diamonds fra Nattland, The Roosters fra Birkeveien/Wier Jensensvei, Missing Links også fra Landås. For ikke å snakke om Saft. Brødrene Thue bodde i "Chigago"’ hvor Saftun hadde sitt utspring. Alle disse gruppene hadde stor suksess i det Bergenske musikkmiljøet i Bergen Beat perioden fra 1964 – 1967. Bergen Beat oppsto samtidig med Scala, og døde ut da Scala måtte legge inn årene. Det interessante i denne historien er at samtlige plateinnspillinger under Bergen Beat logoen ble gjort på Scala, un
der ledelse av produkjonssjefen i Phillips Records. Den som var ansvarlig for Phillips dengang var ingen ringere en kjent herremann ved navn Rolv Wesenlund. Det Bergenske musikkmiljø bør være ham evig takknemlig. MEN det viktigste av allt: Det var på Landås det skjedde..
G Li

Takker så mye for gode tilbakemeldinger det setter jeg pris på. Jo du vet når en driver litt research så kan en finne en del som danner bakgrunnen orly. Men som du leser av kommentaren til Jan Helge så blingser en av og til, men ikke for ofte. Takk for den Jan Helge har rettet det som du ser. Blingset i forbindelsen med min research på Gimler skole som åpnet i 1966. Takker Jan Helge for at du utdyper vår kunskaper med musikhistorien fra Landås. Tenkte å skrive om Saft, men det ble med tanken, takk i alle fall Jan Helge.

Annonse

Nye bilder