"Hopsbukten, marmor og nasjonalsangen

Vist 1321 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Arbeiderboligen på neset i Hopsvannet omtales som “Slottet”, det tviler jeg på er riktig. Har selv bodd der frem til jeg var 12 og den ble alltid omtalt som “Kongeboligen”. Rett over veien, oppe i bakken lå en tilsvarende bolig den ble kalt Brattli.

Det er mulig at det på din tid da du vokste opp ble kaldt for Kongeboligen og slottet er jo nettopp det. Da jeg drev mine undersøkelser til denne artikkelen kom det frem at dette huset ble kalt slottet, så det beholder jeg.

I etterkant av min kommentar sjekket jeg med eldre folk på Hop om “Slottet” var brukt. Jeg sjekket også på en facebook side om det samme. De som hadde kunnskap omtalte nevnte bolig som “Kongeboligen”. “Slottet” hadde ingen hørt om. Uansett står det deg fritt til å kalle boligen hva du vil, selv om det etter min og andres vurdering forringer en ellers god og interessant artikkel.

Jeg har dette i fra boken Bergen over tid side 124. Der er den bygningen vi snakker om tydelig beskrevet som “Slottet” Håper dette kan være oppklarende.

Jeg tviler ikke at du har en kilde og at du er opptatt av at ting blir rett. En kilde trenger imidlertid ikke nødvendigvis å være riktig. Uansett, flott du drar frem historien både om Hop og andre steder i Fana. Ha en fortreffelig helg

Takker for det at likte historien. Når jeg skal skrive om noe så må jeg ha en kilde for det jeg skriver. Slottet har jeg jo kilden i Over Bergen over tid. Og det forholder jeg meg til slok må det være selv om du påstår det er galt. Hvor de har sin kilde fra kan jo ikke jeg vite. Men du har rett i at det ikke er alltid det skreve kilden er korrekt, men i dette tilfell har jeg ikke blitt overbevisst om det motsatte. Alltid greit med litt meningsutveksling det setter bare spis på det jeg skriver. Ha flott helg.

Merkelig tilnærming. Mine kilder er de som bor/har bodd i området og som kjenner navnet på boligen. Du oppgir din kilde til “Bergen over tid side 124”. I artikkelen din er det ikke henvist til noen kilder, noe som i seg selv er betenkelig all den tid det du tydeligvis bygger din fortelling fra denne kilden.
Med det avslutter jeg diskusjonen, folk vet hva boligen heter og det er det viktigste.
Fortsatt god helg

Annonse

Nye bilder