Nyhavn, Holenderboden og Hegreneset.

Vist 902 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Hei Dag-Geir BK, litt flisespikking.. : til ditt/opplysningen: “Nyhavn satt av til et karanteneområde for epidemien. Området fikk også anlagt en koleragravplass.” Var nytt for meg at gravpass skulle være ANLAGT, altså ha vært (evt. fortsatt være). Tenkte på området Jægermyren eller de mindre myrpartier opp og
NV for Cook`en-gml.slippen, dengang. Men se:http://nyhavnbergen.no/historiske-nyhavn.html “Nyhavn blir plukket ut som en passende karantenehavn, og innerst i viken blir det til og med FORBERDT en egen kolerakirkegård, men heldigvis når ikke smitten Bergen denne gangen.” Mulig flisespikker/ en nyanse for de spesielt interreserte, men likevel. Kanskje annet viser atden faktisk ble anlagt, jf. innerts i Nyhavn :-)

Hæggernæs Valsemølle. Noen som husker navnet eller andre opplysninger til han praktkaren og “altmuligmannen” som rundt 1970-tallet hadde også jobben med møllas arbeids-fraktebåt ??. (“Husker hver millimeter av hele møllas elektriske”, men ikke hans navn. Flaut).

Hadde vært artig det at noen husker det. Det er godt for historien.Det med koleragravplass har jeg lastet ned fra nettet. Men det kan jo være feil. Der finnes utallige slike feil når en søker på nettet. Også i Bergen byleksikonet er der en del feil som går igjen. Uansett takk for kommentaren.

Annonse

Nye bilder