Bybanen over Bryggen.

Vist 933 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Merkelig hvordan du prøver å ufarliggjøre bybanen i forhold til biltrafikk. Som taxisjåfør er jeg ikke ukjent med å måtte bråbremse i sentrum for gående som ikke er ved sine fulle fem. Siden bybanen har enormt mye lenger bremselengde enn en bil, blir utfallet et annet når en person plutselig detter ut foran denne.

Hvis noen synes det er rart at bergenserne engasjerer seg mot bybane over bryggen, bør de stikke fingeren i jorden og undersøke hvilken severdighet alle turister som kommer til Bergen ønsker å se. Det er bryggen ja. Bryggens status som cruiseskipshavn bygger i stor grad på den nærheten til byen turistene får når de kan gå rett inn på bryggen. I en anleggsperiode vil denne severdigheten være for ødelagt å regne, mange cruisearrangører vil nok legge turen andre steder under slike forhold. For ikke å snakke om at å vandre på bryggen en sommerdag er noe av det fineste en kan gjøre som bergenser i denne byen.

Politikernes forakt for folkemeningen er også verdt å nevne, 70% var motstander av bybane over bryggen i meningsmåling i 2012 i bt, kun 20% var for. Hva skal vi egentlig med slike politikere, som glemmer at de er folkevalgte ? Og politikerne lurer på hvor politikerforakten kommer fra, og hvorfor en stor andel ikke gidder å stemme.

I utgangspunktet var kostnadsberegningen slik at det var snakk om få prosenter i forskjell i byggekostnad. Nå gjør man en stor sak av en bank som angivelig må rives. Hvorfor gjør ingen noen sak av alle bedriftene på bryggen som vil lide kraftig i flere år om dette går gjennom ? Det er vel fordi dette ikke er noe byen må betale for kanskje, bare bedrifter som går konkurs ikke sant ?

La oss heller ikke glemme transportøkonomisk institutt som fra starten av har sagt klart fra om at bybane ikke er lønnsomt i en by på bergens størrelse. Hele greien minner mer og mer om politikernes lekejernbane, foreslår de heller skaffer seg marklin-tog i kjelleren. Ingen lurer jo oss til å tro at politikere kommer til å bli de som tar banen.

Takker for de lange fine kommentar Frank. Du underbygger med den at det også i dag er det vanskelige kjøre forhold fra Torget og utover Bryggen grunnet alle kneipene som ligger i det strøket. Det var nettopp det jeg ville frem ed at det var ikke noe nytt for en eventuelt Bybane over samme område. Skjønner godt at dere sjåfører opplever en masse slike farlige forhold for mennesker som kanskje er litt på druen. Ja en behøver ikke å være på druen heller i det område for å skape farlige situasjoner. Så dette er ikke noe godt poeng etter min mening å komme med for å få Bybanesporet en annen vei en over Bryggen. Personlig er jeg overbevist om at det er kostnadene som til syvende og sist vil vær avgjørendene. Det er jo ikke sikkert at Bryggen vil lider under en eventuelt Bybane over dens grunn. Det kan bare fremtiden fortelle oss. Selv har jeg vel det ønske at jeg av og til kan kjøre forbi med bilen min over Bryggen, og det blir det vel en slutt på hvis Bybanen kommer der, men heller ikke det er noe argument for eller imot.

Tenk deg trikken over Aker brygge

Nei det er umulig for meg Stein Ove er ikke kjent der i det hele tatt. Så det får folk i Oslo diskutere om de vil ha en Bybane over Aker brygge

Annonse

Nye bilder